Henkilöstö teettää oman selvityksen Savoy-teatterin tulevaisuudesta

Mediatiedote
19.10.2022

Henkilöstö teettää oman selvityksen Savoy-teatterin tulevaisuudesta

Helsingin kulttuuri ja vapaa-ajan toimialan henkilöstö JHL ry (JHL-871) on päättänyt teettää oman selvityksen Savoy-teatterin tulevaisuudesta. Helsingin kaupunki on ilmoittanut hakevansa teatterille yksityistä toimijaa, jota kaupunki tukisi taloudellisesti.

Kulttuurialan ammattilaiset ovat laajalti tyrmänneet Helsingin suunnitelmat. Esimerkiksi Tavastiaa ja festivaaleja pyörittävä Juhani Merimaa sanoo (HS 6.10.2022) nykymallin osoittaneen toimivuutensa.

-Tapahtumien määrä, laatu ja katsomon täyttöaste ovat kunnossa. Savoy-teatterissa on korvaamaton 700 hengen istumakatsomo juuri sellaiselle musiikille, mitä siellä tehdään ja mitä muualla ei juuri toteudu, hän toteaa lehden mukaan.

Helsingin kaupungin puhtaan ideologisessa yksityistämisinnossa on vaikea nähdä mitään järkeä, koska Savoy-teatterin nykyistä, diversiteettistä ohjelmistolinjaa arvostetaan taiteellisesti, se vetää katsojia eikä säästöistä tai taloudesta muutenkaan löydy motiivia. Kantakaupunki tarvitsee kohtaamispaikan kaikille kaupunkilaisille.

Tulevan selvityksen painopisteinä ovat henkilöstön ja yhteistyötahojen tulevaisuus, kunnalliset palvelut ja veronmaksajien etu. Selvityksessä tuodaan esiin Savoy-teatterin merkitys kulttuuritoiminnan kentässä.  

Selvityksen toteuttaa Pekka Mönttinen, joka on tunnettu kulttuuripersoona Helsingin kaupungilla. Hän on tehnyt pitkän ja ansioituneen matkan helsinkiläisessä kulttuurityössä.                                                               

Lisätietoja:

Riikka Aalto

JHL-871
puheenjohtaja

040 -5465751

riikka.a.aalto@gmail.com